ZF 24

RBS: profitul din prima jumatate a anului, "satisfacator"

11.06.2008, 10:04 18

Royal Bank of Scotland, a doua mare banca din Scotia, a anuntat ca prima jumatate a anului va fi "satisfacatoare" din punctul de vedere al profitului, acesta fiind redus ca urmare a scaderii valorii de piata a obligatiunilor de tip ipotecar, informeaza Bloomberg.

Pierderile inregistrate de active "vor ramane in limitele estimate", se arata in comunicatul bancii.

Institutia bancara, care a strans un capital de 12,3 miliarde lire sterline la sfarsitul acestei saptamani in ceea ce reprezinta cea mai mare oferta de actiuni cu drept de preferinta, va continua sa isi refaca rezerva de lichiditati prin vanzarea de active.

Rezervele bancii au fost reduse la minimc dupa ce RBS a participat la preluarea bancii ABN Amro, acum un an.

RBS spera sa vanda divizia de asigurari pentru 7,5 miliarde lire sterline, pentru aceasta gasindu-se deja potentiali cumparatori precum Zurich Financial Services si Allstate Corp.

De asemenea, banca spera sa elimine din portofoliu compania de inchirieri de trenuri Angel Trains, ca si diviziile de retail din Australia si Noua Zeelanda, preluate o data cu ABN Amro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO