ZF 24

RCS&RDS ar putea emite obligatiuni de pana la 200 milioane de dolari

RCS&RDS ar putea emite obligatiuni de pana la 200 milioane de dolari
25.11.2009, 16:18 44

Grupul RCS&RDS, unul dintre cei mai mari furnizori deservicii telecom din Europa centrala si de est, va discuta pe 22decembrie, la ora 15.00, intr-o adunare extraordinara aactionarilor, lansarea unei emisiuni de obligatiuni cu o valoare depana la 200 milioane de dolari, potrivit unui convocator publicatde companie in Monitorul Oficial.

RCS vrea sa vanda obligatiunile catre investitori internationali,inclusiv catre cumparatori institutionali, potrivit documentuluicitat.

"Obligatiunile vor avea o durata care nu va depasi 10 ani siConsiliul de Administratie este autorizat sa agreeze posibilitateaunei facilitati de rambursare anticipata in tot sau in parte decatre societate. Emisiunea de obligatiuni se va oferi spresubscriere catre investitori internationali, inclusiv - dar fara ase limita la - catre cumparatori institutionali calificati", searata in anuntul companiei.

Obligatiunile vor putea fi tranzactionate inclusiv pe pieteleinternationale de capital, potrivit propunerii care va fi discutatade actionarii companiei.
Consiliul de Administratie va fi imputernicit de actionari saadopte toate deciziile necesare derularii emisiunii de obligatiunisi sa numeasca bancile de investitii care vor intermediaoperatiunea.

RCS&RDS a intentionat sa se listeze la Bursa din Londra in 2007pentru a obtine o suma cuprinsa intre 400 si 600 de milioane dedolari, insa operatorul a anulat operatiunea din cauza conditiilordificile de pe piata. Compania a contractat in schimb un imprumutde 500 de milioane de dolari de la ING si Citi - unul dintre celemai mari credite luate de o firma romaneasca. Potrivit unuidocument obtinut de Ziarul financiar in 2007, in momentul in careRCS&RDS intentiona sa se listeze la Londra, omul de afacerioradean Zoltan Teszari detinea direct si prin alte firme 43% dincompanie.

In cadrul sedintei extraordinare cu actionarii, actionarii vordiscuta si "autorizarea dobandirii de catre societate a unui numarde maximum de 21.103.200 milioane de actiuni proprii". Conformdatelor Oficiului National al Registrului Comertului, RCS&RDSavea un capital social de 42,206 milioane de lei, impartit in42.206.417 de titluri cu o valoare nominala de 0,1lei/actiune.
Oficialii RCS&RDS nu au putut fi contactati pentru a comentainformatiile.

Mai pun un om in Consiliul de administratie

RCS a convocat si o adunare ordinara cu actionarii in data de 22decembrie, la ora 11.00, pe a carei ordine de zi figureaza sialegerea unui nou membru al Consiliului de adminstratie.
De asemenea, actionarii vor discuta situatia financiara aRCS&RDS dupa primele trei trimestre din 2009, pe bazarapoartelor prezentate de Consiliul de administratie si deauditorul financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO