ZF 24

RCS&RDS atacă dur pe telefonia mobilă: 2 euro pentru 200 de minute naţionale, convorbiri nelimitate în reţeaua Digi şi 0,5 GB de date

RCS&RDS atacă dur pe telefonia mobilă: 2 euro pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

13.01.2014, 13:52 49846

RCS&RDS, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii de pe piaţă, a lansat o nouă ofertă comercială pentru serviciile de telefonie mobilă, care include pentru prima oară şi minute naţionale pentru apeluri către alte reţele pe lângă convorbirile nelimitate din reţeaua fixă şi mobilă proprie, şi care sunt tarifate extrem de agresiv - între 2 şi 10 euro pe lună (inclusiv TVA), potrivit datelor de pe pagina web a companiei.

Noua gamă de abonamente poartă numele Digi Optim şi include 5 planuri tarifare, cu preţuri între 2 şi 10 euro pe lună. Cel mai ieftin abonament Digi Optim, cu un cost de 2 euro pe lună, include 200 de minute naţionale şi internaţionale, apeluri nelimitate în reţeaua Digi fixă şi mobilă şi 0,5 GB trafic de date. Cu această ofertă, RCS&RDS se situează din nou cu mult sub media preţurilor de pe piaţă pentru abonamentele la telefonia mobilă. De altfel, niciun operator de pe piaţă nu mai are în ofertă abonamente cu un asemenea cost.


Recomandări ZF

Cine sunt acţionarii şi câţi angajaţi are RCS&RDS

Dacă vreţi sa nu mai folosiţi stick-urile de memorie: şapte servicii gratuite de cloud cu capacitate de la 2 la 25 GB

Tendinţe în industria IT&C în 2014


Cel mai scump abonament din noua ofertă a RCS&RDS, cu un cost de 10 euro pe lună, include 1.500 de minute naţionale şi internaţionale şi un trafic de date de 5 GB, pe lângă apelurile nelimitate în reţea.

Oferta nu include totuşi şi SMS-uri naţionale - unul dintre cele mai utilizate servicii din oferta operatorilor de telefonie mobilă, ceea ce poate duce în final la o creştere a facturii lunare. Totuşi, SMS-urile în reţeaua Digi sunt gratuite iar cele către alte reţele sunt tarifate cu 3,7 eurocenţi / mesaj.

Viteza de acces a serviciilor de date este de până la 3,6Mbps, 7,2Mbps, 14,4 Mbps sau 21,6 Mbps aceasta fiind determinată de tipul terminalului utilizat şi de dezvoltarea reţelei 3G Digi Mobil. La depăşirea traficului recomandat viteza de download este limitată la 128 kbps iar cea de upload la 64 kbps.

Oferta RCS&RDS este agresivă până la capăt, în sensul că - spre deosebire de şablonul după care sunt construite în general abonamentele pe piaţa de telefonie mobilă - tarifele pentru apelurile efectuate în alte reţele după consumarea celor incluse în abonament nu au preţuri foarte mari, ci costă 1,24 eurocenţi/minut. Cei mai mari trei jucători de pe piaţa de telefonie mobilă au în general tarife de 15-20 de eurocenţi pe minut în asemenea cazuri.

RCS&RDS nu a mers totuşi foarte departe în ruperea monotoniei ofertelor de pe piaţă: contractele de abonament pentru noile planuri tarifare pot fi încheiate, exact ca la Orange, Vodafone sau Cosmote. pe o perioadă de 12 sau 24 de luni.

La jumătatea anului trecut, RCS&RDS avea 1,1 milioane de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă, fiind astfel cel mai mic jucător de pe piaţă, după Orange, Vodafone şi Cosmote. Cel mai important business al RCS&RDS este cablul TV, pentru care compania are 2,4 milioane de abonamente.

În anul 2012 compania controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea a avut venituri totale de 624 mil. euro, dintre care 400 mil. euro au fost generate de piaţa din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO