ZF 24

RCS&RDS atacă dur telefonia mobilă: Ce acoperire oferă pentru reţeaua Digi Mobil

Autor: Claudiu Ilioiu

15.01.2014, 10:08 37389

RCS&RDS, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii de pe piaţă, a lansat astăzi o nouă ofertă comercială pentru serviciile de telefonie mobilă, care include pentru prima oară şi minute naţionale pentru apeluri către alte reţele pe lângă convorbirile nelimitate din reţeaua fixă şi mobilă proprie. Noile tarife sunt între 2 şi 10 euro pe lună (inclusiv TVA), potrivit datelor de pe pagina web a companiei.

► Citiţi aici mai multe detalii despre noua ofertă RCS&RDS 

Digi Mobil are în prezent în 230 de oraşe din România si semnal 3G pe 5000 de kilometri de drumuri naţionale. La jumătatea anului trecut RCS&RDS avea peste 1.600 de antene de telefonie mobilă, care acopereau 78% din populaţia României, şi circa 5.000 de kilometri de drumuri principale. În schimb reţelele Orange, Vodafone şi Cosmote au o acoperire de aproape 100% din populaţie.

Potrivit informaţiilor de pe siteul companiei, harta aproximează acoperirea radio care poate varia în funcţie de locaţie şi timp, poate include zone cu acoperire limitată sau fără acoperire şi nu garantează disponibilitatea serviciilor.

La jumătatea anului trecut, RCS&RDS avea 1,1 milioane de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă, fiind astfel cel mai mic jucător de pe piaţă, după Orange, Vodafone şi Cosmote. Cel mai important business al RCS&RDS este cablul TV, pentru care compania are 2,4 milioane de abonamente.

În anul 2012 compania controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea a avut venituri totale de 624 mil. euro, dintre care 400 mil. euro au fost generate de piaţa din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO