ZF 24

RCS&RDS îşi propune să acopere aproape toate oraşele cu reţeaua 4G în 2016. Până la finele anului, operatorul oferă trafic gratuit nelimitat în reţeaua 4G. Galerie Foto

Velentin Popoviciu, vicepresedinte al RCS&RDS

Imagini de la conferinta de presa a RCS&RDS

Autor: Adrian Seceleanu

21.10.2015, 11:27 8206

Compania de cablu RCS&RDS, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de servicii de televiziune şi internet fix, va lansa servicii de internet mobil prin tehnologia 4G în alte 15 oraşe şi în staţiunile din Valea Prahovei până la sfârşitul acestui an, iar anul viitor are ca obiectiv să extindă infrastructura în toate localităţile din mediul urban.

“În 2016 dorim să dezvoltăm reţeaua 4G într-un număr cât mai mare de localităţi din mediul urban astfel încât să avem o acoperire aproape completă în mediul urban”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Valentin Popoviciu, vicepreşedinte al operatorului de comunicaţii.

În prezent, compania a lansat servicii 4G în 12 oraşe, cu o licenţă achiziţionată de la operatorul 2K Telecom. Acoperirea 4G în aceste 12 oraşe va fi finalizată în jurul datei de 15 noiembrie. Până la finele anului numărul de antene (site-uri) va creşte de la 300 în prezent la 600, odată cu extinderea acoperirii la 25 de oraşe plus staţiunile de pe Valea Prahovei şi zona Braşov.

Pentru a-şi promova serviciul de date 4G compania le va oferi clienţilor acces gratuit şi nelimitat la datele mobile prin această tehnologie până la finele acestui an, au anunţat reprezentanţii companiei.

Reprezentanţii companiei nu au oferit detalii despre numărul de clienţi pentru serviciile de telefonie mobilă. Probabil îl vom comunica anul viitor, a spus Popoviciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO