ZF 24

RCS&RDS mai cumpără un proiect solar. Operatorul telecom a ajuns la investiţii de 36 mil. € în energia verde

RCS&RDS mai cumpără un proiect solar. Operatorul...

Autor: Roxana Petrescu

26.08.2013, 00:06 208
RCS&RDS, operatorul telecom controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, continuă seria achiziţiilor pe piaţa energiei solare, ultima companie preluată, Novitas Electro, având în dezvoltare un proiect de 4 MW, în valoare de 6,2 de milioane de euro, în Bihor. RCS&RDS ajunge astfel la un portofoliu de 7 parcuri solare, cu o capacitate de 23,4 MW, care înseamnă investiţii de peste 36 milioane de euro, potrivit informaţiilor disponibile.
 
Ultima achiziţie a avut loc la mijlocul lunii iunie, când RCS&RDS a preluat controlul asupra companiei Novitas Electro, deţinută de două persoane fizice din Bihor, Carmen Popa şi Valentin Micoriciu, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.
 
Compania Novitas Electro are un contract de racordare la reţea pentru un parc solar de 4 MW în Bihor, după cum arată datele disponibile pe site-ul Transelectrica. Datele de la jucătorii din piaţă şi cifrele din rapoartele publicate de Autoritatea Naţională de Regle­mentare în domeniul Energiei (ANRE) arată că pentru a ridica un megawatt într-un parc solar investiţia porneşte de la 1,3 milioane de euro şi poate ajunge până la 1,8 milioane de euro. Luând în calcul o medie de 1,55 de milioane de euro pentru fiecare megawatt rezultă că RCS&RDS ar trebui să investească circa 6,2 mi­lioane de euro pentru a pune în funcţiune proiectul preluat de la Novitas Electro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO