ZF 24

RCS&RDS: Piaţa de energie nu este competitivă, este ca telecomul acum 15 ani şi vrem să o schimbăm

RCS&RDS: Piaţa de energie nu este competitivă, este ca...

Autor: Adrian Seceleanu

28.04.2015, 13:07 1454

Piaţa de energie din România nu este una “competitivă” ci se află, din acest punct de vedere, într-un stadiu asemănător cu cel existent în telecom acum 15 ani când unele segmente de piaţă erau controlat de un monopol, conform lui Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS&RDS, care a oferit în acest context câteva detalii despre planurile operatorului în industria de energie.

“Energia nu este o piaţă competiţioinala, este ca piaţa de telecom de acum 15 ani. Se poate face mai mult şi mediul trebuie schimbat”, a spus reprezentantul RCS&RDS în cadrul conferinţei “Ziua comunicaţiilor”.

Intrarea RCS&RDS pe segmentul de energie electrică este, poate, o surpriză pentru unii jucători însă de fapt reprezintă un pas firesc pentru o companie de telecom cu operaţiuni fixe, a declarat Popoviciu.

“Energia şi telecomul au puncte comune (…). Piaţa de servicii de energie electrică este liberalizată iar consumatorii pot alege. Suntem şi vrem să fim o alternativă”.
Popoviciu a menţionat în context parteneriatul semnat cu Primăria din Oradea, în urma căruia compania de cablu va construi o reţea de distribuţie de energie electrică în oraş.

“Vom crea o reţea paralelă independentă faţă de operatorul tradiţional. Aceasta va însemna crearea unei alternative reale de alegere, este un demers care creează competiţie, dinamizează piaţa. (…) Credem că se pot face lucruri mai bine pe această piaţă”.

Managerul de la RCS&RDS nu a oferit detalii despre amploarea programului investiţional al RCS&RDS în segmentul de energie electrică sau despre localităţile care sunt vizate de companie. Oradea, unde RCS&RDS va construi o reţea complet nouă de distribuţie de energie, este localitatea de reşedinţă a fondatorului şi acţionarului majoritar al companiei de cablu, Zoltan Teszari.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO