ZF 24

RCS&RDS va plăti 32 mil. euro pe o licenţă de telefonie mobilă în Ungaria

RCS&RDS va plăti 32 mil. euro pe o licenţă de...

Autor: Adrian Seceleanu

29.09.2014, 14:01 869

Grupul RCS&RDS, controlat de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, va deveni al patrulea jucător de pe piaţa de telefonie mobilă din Ungaria după ce a câştigat, la o licitaţie organizată de statul ungar, o licenţă de operare în banda de 1800 Mhz, valabilă până în anul 2034, potrivit unui anunţ al autorităţii de reglementare în comunicaţii şi media (NMHH) de la Budapesta.

Compania românească trebuie să achite taxa de licenţă de 10 miliarde de forinţi (32 de milioane de euro) până la data de 9 octombrie 2014.

Celelalte companii care au participat la licitaţie şi au cumpărat licenţe sunt Telenor, Deutsche Telekom şi Vodafone - care au deja operaţiuni de telefonie mobilă pe piaţa din Ungaria.

Câştigarea unei licenţe de către RCS&RDS, care îşi va construi propria reţea, va dinamiza piaţa de telefonie mobilă, estimează oficialii NMHH.

“Pe lângă cele trei reţele de telefonie mobilă existente Digi (RCS&RDS) va începe să dezvolte o nouă reţea mobilă, a patra din ţară (…) Un nou intrat pe piaţă mobilizează şi revitalizează piaţa, îmbunătăţeşte competiţia pe preţuri şi determină apariţia unor noi servicii”, conform reprezentanţilor NMHH.

RCS&RDS oferă deja servicii de televiziune, internet şi telefonie fixă pe piaţa din Ungaria, a două ca mărime pentru grup după cea din România.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO