ZF 24

Reforma privată a educaţiei: Bitdefender şi Lidl investesc 1,2 mil. euro într-un proiect prin care speră să schimbe mentalităţile din câteva şcoli. „Din păcate, 65% dintre copiii care trec de clasa I se pierd pe drum şi nu ajung să ia bacalaureatul, de aceea este nevoie de o intervenţie masivă pentru schimbarea mentalităţii şi pentru a-i face pe copii să le placă la şcoală.“

Florin Talpeş: Disperarea este legată de faptul că absolvenţii pe care îi angajăm nu vin prea bine pregătiţi din şcoală.

Florin Talpeş: Disperarea este legată de faptul că absolvenţii pe care îi angajăm nu vin prea bine pregătiţi din şcoală.

Autor: Adelina Mihai

27.09.2019, 13:00 3060

Edu Networks, un proiect educaţional de anvergură finanţat cu peste 1,2 milioane de euro de către producătorul de soluţii de securitate cibernetică Bitdefender şi retailerul alimentar Lidl, îşi propune să transforme complet mentalitatea din şcolile româneşti, pentru ca absolvenţii să fie mai bine pregătiţi. Proiectul este gestionat de Asociaţia pentru Valori în Educaţie, un ONG cu activităţi în acest sector.

„Pentru mediul economic, ce s-a întâmplat cu sistemul de educaţie a reprezentat la început o îngrijorare apoi îngrijoarea s-a transformat în frustrare şi acum a devenit o disperare. Disperarea este legată de faptul că absolvenţii pe care îi angajăm nu vin prea bine pregătiţi din şcoală şi ne-am trezit în situaţia în care diferenţele dintre aşteptările pe care le avem noi, ca angajatori, de la absolvenţi şi calitatea pregătirii lor sunt prea mari. Investim în acest proiect pe termen lung plecând de la convingerea că «aluatul» din fabrica numită şcoală este un aluat bun, dar ce vedem noi că iese la absolvire este de fapt o prăjitură stricată“, a spus  Florin Talpeş, CEO şi fondator al Bitdefender, în cadrul unui eveniment organizat astăzi în Bucureşti cu ocazia lansării oficiale a proiectului Edu Networks. În cadrul proiectului sunt implicate 9 organizaţii, peste 68 de specialişti în educaţie şi peste 50 de mentori din mediul de business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO