ZF 24

Regatta Alpha Bank: Echipajele Incognito, Jackpot şi Tortuga, câştigătoarele ediţiei 2017

Alpha Bank Regatta

Alpha Bank Regatta

Autor: Roxana Rosu

25.07.2017, 11:57 251

Echipajele Incognito, Jackpot şi Tortuga au fost câştigătoarele Alpha Bank Regatta la clasele ORC A, ORC B si respectiv ORC C, la ediţia din acest an a regattei de bărci mari care s-a desfăşurat în perioada 20-22 iulie pe Marea Neagră, organizată de LifeHarbour Limanu şi Nautic Yachting Club, sub autoritatea Federaţiei Române de Yachting.

Dacă la ultima regatta vântul foarte puternic a crescut adrenalina competiţiei, de această dată, tot vântul i-a încercat pe competitori în sens contrar, testându-le răbdarea, cel puţin în prima zi în care s-a desfăşurat cursa offshore programată pe o distanţă de aproximativ 24 de mile marine, în zona Mangalia - Costineşti. În cea de-a doua zi a concursului, când au fost alergate 3 curse inshore în zona Mangalia, vântul s-a ”jucat” trecând de la o intensitate la alta, pe parcursul celor aproape 5 ore de cursă”, spun organizatorii competiţiei.

La clasa ORC A, locul I a fost ocupat de echipajul Incognito, SetSail câştigând poziţia secundă pe podium, iar echipajul My Way obţinând locul al III-lea. 

Câştigătorii podiumului la clasa ORC B de la regatta anterioară şi-au menţinut poziţiile şi la Regatta Alpha Bank, podiumul fiind ocupat de: Jackpot, Constanza şi Adria (locurile I, al II-lea si respectiv al IIl-ea).

La clasa ORC C, câştigătoarea ultimei regatte - Getika - a luat de aceasta dată, doar locul al III-lea, pe primele două poziţii ale clasamentului situându-se Tortuga (locul I) şi Hope 02 (locul al II-lea).

La Alpha Bank Regatta au participat 36 de ambarcaţiuni, dintre care 17 la clasa ORC A, 12 la clasa ORC B şi 7 la clasa ORC C. La concurs a participat şi un echipaj din Bulgaria – LZ Yachting – înscris la clasa ORC A.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO