ZF 24

„Regele lemnului“ şi-a încheiat socotelile cu agricultura după pierderi de 1,3 milioane de euro

„Regele lemnului“ şi-a încheiat socotelile cu...

Autor: Gabriel Razi

24.04.2014, 00:06 830
Grupul Schweighofer, cel mai mare jucător din industria de procesare a lemnului, spune că nu va mai dezvolta afaceri în domeniul agricol în România, după ce austriecii au vândut la începutul lunii o fermă de 5.000 de hectare pe care o deţineau în judeţul Botoşani fondului de investiţii american Anholt Investments. Acesta este pasul prin care austriecii au ieşit definitiv din producţia agricolă în România, domeniu în care au pierdut 1,3 mil. euro în ultimii şase ani.
 
„Am decis că nu vom continua cu afaceri în domeniul agricol şi nu vom mai achiziţiona terenuri agricole“, au spus reprezentanţii austriecilor, fără să ofere niciun alt detaliu suplimentar.
 
Firma Agraria Nord, prin care Schweighofer făcea afaceri în agricultură, a cumulat pierderi de 1,3 milioane de euro în perioada 2008-2013, iar încasările nu au depăşit în niciunul dintre ani 1 milion de euro, potrivit datelor raportate de companie la Ministerul Finanţelor.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO