ZF 24

Renuntarea la impozitul de 3% pentru microfirme, inca un pas spre inchiderea micilor afaceri - patroni

14.01.2010, 16:22 70

Renuntarea la impozitul de 3% pe venitul microintreprinderiloreste inca o dovada ca bugetul pentru 2010 nu contine nicio masuracare sa sprijine mediul de afaceri si inseamna un alt pas spredesfiintarea micilor afaceri, dupa aplicarea impozitului minim,sustin reprezentantii patronatelor citati de Mediafax.

"Ministerul Finantelor nu a facut nicio evaluare sa vada catedin cele 700.000-800.000 firme inregistrate in Romania suntmicrointreprinderi si cat incaseaza prin aplicarea impozitului de3%, bani pe care ii lua sigur. Asa bagam pe cheltuieli tot, iar ceicare intreaba contabilul vor plati zero lei la buget, iar cei carenu, vor plati 16% pe profit, deci bugetul pierde astfel", adeclarat, joi, Cristian Parvan, secretarul general al AsociatieiOamenilor de Afaceri din Romania.

El a mentionat ca masura arata inca o data ca bugetul cuprinde"zero" masuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, Guvernulfiind interesat doar sa imparta banii, fara sa tina cont de niciunamendament propus.

Microintreprinderile vor fi impozitate din acest an la fel caorice firma, prin aplicarea cotei de 16% pe profit sau aimpozitului minim, fara a mai putea opta pentru impozitul de 3% pevenit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO