ZF 24

Reorganizare la Oracle: Compania a redus locurile de muncă în marketing şi în divizia pentru experienţa clienţilor din SUA

Reorganizare la Oracle: Compania a redus locurile de...

Autor: Andrei Şerbănescu

02.08.2022, 12:12 407

Oracle Corp. a redus locurile de muncă în marketing şi în divizia pentru experienţa clienţilor din SUA, semnalând o retragere a serviciilor de analiză şi publicitate pentru clienţi, a raportat Bloomberg.

Unora dintre lucrători li s-a comunicat luni că posturile lor au fost desfiinţate, potrivit a patru persoane implicate în proces. Angajaţii juniori de vânzări, precum şi un director de vânzări de divizie s-au numărat printre cei concediaţi, potrivit unui fost lucrător care şi-a pierdut locul de muncă şi a cerut să nu fie numit pentru a evita repercusiunile profesionale. În ultimele săptămâni, zvonurile legate de viitoarele concedieri au circulat prin divizie, dar conducerea a spus că poziţiile sunt sigure, potrivit unui fost angajat.

Divizia de experienţă a clienţilor oferă servicii de analiză şi publicitate. Departamentul a rămas multă vreme în urmă faţă de creşterea celorlalte divizii ale companiei de software din Austin, Texas. În timpul unui eveniment de anul trecut, vicepreşedintele executiv Douglas Kehring a declarat că unitatea „a dezamăgit un pic mai mult decât ar fi fost permis”.

Compania „a decis să reorganizeze” grupul de experienţă cu clienţii „şi să meargă mai departe”, a scris pe LinkedIn un fost senior manager, a cărui funcţie a fost desfiinţată. Într-o postare separată, un alt manager concediat a citat restructurarea pentru reducerile de locuri de muncă. Unele poziţii de marketing au fost, de asemenea, desfiinţate, potrivit postărilor pe LinkedIn ale unui fost senior manager şi vicepreşedinte al grupului.

Desfiinţările locurilor de muncă au loc în timp ce Oracle se uită la asistenţa medicală pentru a stimula efortul companiei pe piaţa competitivă a tehnologiei cloud. La începutul acestui an, Oracle a finalizat o achiziţie de 28,3 miliarde de dolari a furnizorului de înregistrări medicale digitale Cerner Corp., căutând clienţi într-o industrie care a întârziat relativ să adopte tehnologia de baze de date în cloud.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO