ZF 24

Replica Orange la abonamentele Cosmote şi Vodafone cu apeluri nelimitate

Replica Orange la abonamentele Cosmote şi Vodafone cu...

Autor: Adrian Seceleanu

28.06.2013, 00:30 9845

Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă, a lansat primul său plan tarifar cu apeluri şi SMS-uri nelimitate - parte a unei noi categorii de abonamente denumite “Tigru”, prin care subsidiara grupului francez le dă replica rivalilor de la Cosmote şi Vodafone, care au deja asemenea oferte în magazine.

“Tigru 30”, singurul abonament din noua gamă care include apeluri şi SMS-uri nelimitate în orice reţea naţională, are un tarif de 30 de euro pe lună (TVA inclusă), acces la serviciul muzical Deezer, 1 GB de transfer de date şi 5GB spaţiu de stocare prin serviciul Orange Cloud. Abonamentul include şi apeluri către reţelele fixe şi mobile din SUA şi Canada şi reţelele fixe din Europa.

Clienţii care semnează un contract de abonament pentru planul tarifar Tigru 30 pot cumpăra de la Orange un smartphone la un preţ mai mic (subvenţionat) însă apelurile şi SMS-urile nelimitate incluse se resimt pentru că operatorul oferă o reducere de preţ mai mică decât în cazul unor abonamente cu tarif similar. Spre exemplu un iPhone 5 de 16 GB are un preţ de 439 de euro cu abonamentul Tigru 30, şi de 389 de euro cu un abonament Panteră 29 - cu un tarif de 29 de euro pe lună.

Cu acest tarif de 30 de euro pentru planul tarifar cu apeluri şi SMS-uri nelimitate Orange dă replica Vodafone şi Cosmote fără a declanşa un război al preţurilor şi semnalizând clar că nu vrea să erodeze marjele de profit aferente acestui produs - arată o comparaţie a ofertei francezilor cu cele ale rivalilor.

Cosmote, pionierul pieţei locale de telefonie mobilă pe segmentul abonamentelor cu apeluri nelimitate - care a lansat cu un an în urmă primul plan tarifar de acest tip, are preţuri de 25 şi 31 de euro pe lună pentru abonamentele sale No Limit. Abonamentul de 25 de euro include apeluri nelimitate către orice reţea naţională şi anumite reţele internaţionale (din zona 1) la care se adaugă apeluri, SMS-uri şi apeluri video nelimitate în reţeaua proprie şi 500 MB de trafic de date. Abonamentul de 31 de euro pe lună le oferă clienţilor în plus şi posibilitatea de a achiziţiona un smartphone la preţ subvenţionat. Niciunul dintre cele două abonamente nu include SMS-uri nelimitate către orice reţea naţională.

Vodafone, care a lansat în aprilie 2013 propria gamă de abonamente nelimitate - denumite “Red”, are tarife între 29 şi 65 de euro pe lună pentru planurile sale tarifare care includ apeluri şi SMS-uri nelimitate în orice reţea naţională, cu posibilitatea de a achiziţiona şi un smartphone la preţ subvenţionat. Clienţii care nu au nevoie decât de sim şi nu vor un telefon la preţ mai mic plătesc mai puţin cu 4, 10 sau 15 euro pe lună. Abonamentul Red 29 include pe lângă apelurile şi SMS-urile nelimitate 750 MB de trafic de date şi 15 GB de date; abonamentul Red 45 mai include 100 de minute internaţionale pe mobil, 25 GB în Vodafone Cloud, asigurare mobilă inclusă; abonamentul Red 65 mai include 250 de minute de apeluri internaţionale pe mobil, şi 50 GB de date în Vodafone Cloud. Abonamentele RED permit efectuarea de apeluri telefonice pe internet şi oferă acces şi la serviciul muzical Zonga (iar traficul de date pentru utilizarea aplicaţiei este gratuit).

Pe lângă planul tarifar de 30 de euro, Orange a lansat şi alte abonamente în familia “Tigru”, care se disting prin accentul pus pe minutele şi SMS-urile naţionale incluse.

Cel mai ieftin abonament, Tigru 8, include 300 de minute naţionale şi internaţionale către fix, 300 SMS naţionale, 50 MB trafic de date şi 2 GB spaţiu de stocare în Orange Cloud.

Abonamentul Tigru 11 (11 euro pe lună) include 450 de minute naţionale şi internaţionale către fix, 450 SMS naţionale, 150 MB de trafic de date şi 2 GB spaţiu de stocare în Orange Cloud iar abonamentul Tigru 16 (16 euro pe lună) include 750 minute naţionale şi internaţionale către fix, 750 SMS naţionale, 400 MB pentru internet pe mobil şi 2 GB spaţiu de stocare în Orange Cloud.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO