ZF 24

Reprezentanţii PMP sunt siguri că ar fi intrat în Parlament dacă se accepta renumărarea voturilor

Reprezentanţii PMP sunt siguri că ar fi intrat în...

Autor: Laura Buciu

11.12.2020, 12:49 504

Reprezentanţii Partidului Mişcarea Populară sunt siguri că dacă se accepta renumărarea voturilor PMP ar fi intrat în Parlament şi acuză că partidele s-au opus demersului.

Reprezentanţii PMP au scris, vineri, pe Facebook faptul că Biroul Electoral Central le-a respins solicitările de renumărare a voturilor şi sunt siguri că dacă acestea ar fi fost acceptate, Partidul ar fi atins pragul electoral şi ar fi intrat în Parlament.

„Ieri (joi – n.r.) a avut loc şedinţa Biroului Electoral Central în care au fost discutate şi solicitările de renumărare făcute de Partidul Mişcarea Populară. Pentru o informare corectă, solicitările noastre au fost respinse. Le mulţumim magistraţilor din Biroul Electoral Central care au susţinut demersurile noastre, în schimb partidele politice s-au opus. Este lesne de înţeles de ce partidele, fie ele de dreapta sau de stânga, au votat împotriva solicitărilor PMP. Avem convingerea că dacă erau aprobate solicitările noastre, existau şanse ca rezultatul final să fie diferit”, scriu cei de la PMP.

PMP a primit 4,82% din voturi la Camera Deputaţilor şi 4,93% la Senat în urma alegerilor din 6 decembrie şi nu a intrat în Parlament.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a demisionat miercuri din funcţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO