ZF 24

Retailerul Carrefour închiriază 80.000 de metri pătraţi în două depozite ale belgienilor de la WDP

Retailerul Carrefour închiriază 80.000 de metri...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.12.2018, 12:48 938

WDP, dezvoltator de spaţii logistice şi industriale, va închiria retailerului Carrefour două depozite cu o suprafaţă totală de 80.000 mp în Deva şi Brazi (jud. Prahova). Acesta din urmă este cumpărat de WDP chiar de la Carrefour.

Ambele proiecte de dezvoltare reprezintă o investiţie de aproximativ 40 de milioane de euro.

După o colaborare iniţială lângă Bucureşti, în Ştefăneştii de Jos, WDP va dezvolta un centru de distribuţie al Carrefour în Deva, pentru a aproviziona supermarketurile sale. Finalizarea acestei noi proprietăţi este programată pentru cel de-al patrulea trimestru din 2019. Locaţia se află la joncţiunea dintre autostrada A1 şi drumul E79, între Bucureşti şi Timişoara.

Carrefour şi WDP semnează un contract de închiriere pe zece ani pentru acest nou depozit cu o suprafaţă de aproximativ 45.000 mp. WDP a cumpărat totodată de la Carrefour depozitul cu o suprafaţă de 23.000 mp din Brazi (în apropiere de Ploieşti), pe care comerciantul cu amănuntul îl va închiria pentru alţi zece ani. WDP va extinde acest depozit cu alţi 11.000 mp, livrarea fiind preconizată în cel de-al treilea trimestru din 2019. Acest depozit va include o zonă cu temperatură controlată şi este situat strategic, pentru a sprijini activităţile Carrefour în regiune.

WDP dezvoltă şi investeşte în domeniul imobiliar logistic (depozite şi birouri). WDP are aproximativ 4 milioane mp de proprietăţi în portofoliul său. Acest portofoliu internaţional de clădiri seminindustriale şi logistice cuprinde peste 180 de locaţii la principalele centre logistice pentru depozitare şi distribuţie în Belgia, Olanda, Franţa, Luxemburg şi România. În România, WDP are peste 400.000 mp de spaţii logistice, conform ultimelor date.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO