ZF 24

Retailerul ceh de articole sportive Sportisimo continuă expansiunea în România şi intră în Suceava Shopping City şi ERA Shopping Park Iaşi

Retailerul ceh de articole sportive Sportisimo continuă...

Autor: Roxana Rosu

01.08.2017, 14:54 729

Retailerul ceh de articole sportive Sportisimo va deschide la sfârşitul verii două magazine noi în proiectele Suceava Shopping City şi ERA Shopping Park Iaşi deţinute de Argo Capital Property, ambele tranzacţii fiind intermediate de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Sportisimo a fost înfiinţat în 1999 şi deţine în prezent 134 de magazine în Europa Centrala şi de Est. În România, retailerul a intrat în 2015 şi a ajuns la o reţea de 7 magazine, la care se vor adăuga unităţile din Suceava şi Iaşi.

Piaţa articolelor sportive din România trece printr-o perioadă de creştere accentuată, ţinând cont că cei mai mari jucători din această piaţă au înregistrat în 2016 o creştere medie a cifrei de afaceri de 33%, în timp ce profitul net s-a dublat.

“După ce a deschis primul magazin în Bucureşti, Sportisimo a demarat un proces susţinut de expansiune în ţară. Sportisimo a ales să îşi marcheze prezenţa în regiunea Moldovei prin deschiderea celor două magazine în proiectele ARGO.”, spune Mihaela Petruescu, Head of Property Management C&W Echinox.

Suceava Shopping City a fost deschis în 2008 şi este primul parc de retail din judeţul Suceava. Proiectul are o suprafaţă închiriabilă de 46.600 mp şi găzduieşte peste 90 de branduri naţionale şi internaţionale, printre care Carrefour, Mobexpert, Media Galaxy, Flanco, Leroy Merlin, New Yorker, KFC, Noriel, Otter, Kendra, Pandora şi altele. Proiectul are un grad de ocupare de 98%.

În 2016, proiectul a avut o creştere a traficului de 7% faţă de 2015, în timp ce vânzările retailerilor au crescut cu 15.25%.

Centrul comercial a securizat în ultimul an chiriaşi precum: Pepco, TXM, Grazie Mille, Pandora, Be You, Gastronomia Italiana, Contessa, Jaqueen şi Brandup, iar Otter, Benvenuti, Animax si New Yorker au îmbunătăţit în perioada menţionată conceptele magazinelor din centrul comercial. Proiectul este administrat de Cushman & Wakefield Echinox din 2010.

ERA Shopping Park Iaşi a fost deschis tot în 2008 şi este unul dintre cele mai mari centre comerciale din regiunea de nord-est a ţării, având o suprafaţă închiriabilă de aproape 50.000 mp şi chiriaşi precum Carrefour, Praktiker, Altex, Mobexpert, JYSK, Pepco sau Takko.

„Argo a înregistrat o cerere susţinută pentru expansiune din partea chiriaşilor şi în ultimul an am reuşit să atragem peste 37 de chiriaşi noi în proiectele noastre, îmbunătăţind oferta comercială şi gradul de ocupare. Atât numărul de vizitatori, dar şi performanţele magazinelor se situează pe un trend pozitiv, fapt care ne face să credem că ambele centre comerciale, Suceava Shopping City şi Era Park Iaşi, nu şi-au atins încă potenţialul maxim. Acest trend pozitiv nu este influenţat doar de dezvoltarea unor zone importante din cele doua oraşe, ci şi de îmbunătăţirea puterii de cumpărare şi a ratei de ocupare a forţei de muncă. Acest lucru determină noi chiriaşi să identifice oportunităţi de expansiune”, a declarat Dennis Selinas, CEO Argo Capital Management Property.

Cushman & Wakefield Echinox administrează în prezent un portofoliu de retail de aproape 130.000 mp, iar echipa de leasing a companiei a închiriat în ultimele 12 luni spaţii comerciale cu o suprafaţă totala de peste 17.000 mp. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO