ZF 24

Retailerul de mobilă Ikea amână pentru anul viitor deschiderea celui de-al doilea magazin din Bucureşti

Retailerul de mobilă Ikea amână pentru anul viitor...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

27.10.2018, 13:00 12935
Retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni Ikea va deschide anul viitor magazinul din zona Theodor Pallady din Capitală, după ce iniţial deschiderea acestuia era programată pentru sfârşitul verii din acest an. 
 
„Deschiderea magazinului IKEA Pallady şi aducerea gamei noastre de produse de mobilier şi decoraţiuni (...) mai aproape de cei mai mulţi români se află în topul priorităţilor noastre. Al doilea magazin din România şi cel mai mare magazin IKEA din Sud Estul Europei este un proiect complex şi, din cauza unor factori interni şi externi neprevăzuţi, data deschiderii sale se va muta în 2019 (...)”, au spus pentru ZF reprezentanţii companiei. 
 
 
Ikea mai deţine un magazin în zona Băneasa din Capitală. Cu un singur magazin, Ikea România a vândut în anul financiar 2018 (1 septembrie 2017 – 31 august 2018) produse în valoare de peste 609 milioane de lei (fără TVA), o creştere de 10,6% faţă de anul de catalog anterior.
 
În aceeaşi perioadă, numărul total de produse cumpărate a fost de aproximativ 18,6 milioane, dintre care 62,4% au fost articole de mobilier şi 37,6% accesorii, peste 3,2 milioane de oameni au vizitat magazinul şi aproape 18 milioane de vizitatori unici au accesat site-ul dedicat ţării noastre.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO