ZF 24

Încă o reţea de farmacii se predă. Ecofarmacia, business de 32 de unităţi din Transilvania, cumpărată de germanii care deţin Help Net. Reţeaua Help Net, cumpărată de germanii de la Phoenix în 2018, ajunge la 300 de farmacii la nivel naţional şi se apropie de Dona, al treilea jucător din piaţă ca număr de unităţi

Marius Cherecheş, acţionar al Ecofarmacia, a dus businessul pe care l-a fondat în urmă cu opt ani la 92 mil. lei în 2018.

Marius Cherecheş, acţionar al Ecofarmacia, a dus businessul pe care l-a fondat în urmă cu opt ani la 92 mil. lei în 2018.

Autor: Georgiana Mihalache

22.12.2019, 19:08 3164

Ecofarmacia, una dintre cele mai mari reţele regionale din zona Transilvaniei, a intrat în portofoliul germanilor de la Phoenix, care au cumpărat cele 32 de unităţi ale reţelei din judeţele Alba, Braşov, Cluj, Covasna, Harghita şi Sibiu. Tranzacţia este supusă analizei din partea Concurenţei, iar valoarea nu a fost făcută publică.

Ecofarmacia, un business de 92 mil. lei în 2018, şi-a majorat constant afacerile în ultimii ani, fiind o afacere dezvoltată de Marius Cherecheş, un fost manager din industria farma, începând cu anul 2010. Alături de Cherecheş, care mai deţine 14% din com­pa­nie, în acţionariatul firmei au intrat Bio Eel, producător şi distribuitor de medicamente, cu 60% din business, şi o companie înre­gistrată în Viena.

„Sunt convins că farmaciile Ecofarmacia şi, mai ales, angajaţii acestora sunt pe mâini foarte bune“, a spus Marius Cherecheş, fon­da­torul Ecofarmacia. El nu a dorit să ofere mai multe informaţii în legătură cu tranzacţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO