ZF 24

Reţeaua de magazine Carrefour a îngheţat preţurile de la 1 mai

Autor: Mădălina Dediu Panaete

06.05.2015, 17:33 16215

Carrefour România a blocat preţurile începând cu 1 mai pentru a pregăti aplicarea reducerii TVA la 9% la produsele alimentare precum şi la băuturile non-alcoolice, se arată într-un comunicat al retailerului.

Singurele două excepţii de la îngheţarea preţurilor sunt produsele care se află în promoţie sau anumite tipuri de fructe şi legume, unde preţurile pot prezenta variaţii din cauza sezonalităţii produselor, precizează compania.

Astfel, în cazul primei excepţii, imediat după încheierea unei promoţii, preţul produsului revine la preţul normal, acest lucru nefiind deloc o creştere artificială.

Într-un raport al Ministerului Agriculturii transmis astăzi se arată că retailerii Carrefour şi Auchan s-au decis să îngheţe preţurile până la reducerea TVA la alimente de la 1 iunie, în timp ce Kaufland ia în calcul această propunere.

 Carrefour România a întâmpinat cu bucurie decizia de reducere a TVA-ului la produsele alimentare şi la băuturile non-alcoolice de la 24% la 9% începând cu 1 iune. În 2013, am lucrat îndeaproape cu producatorii şi procesatorii de produse de panificatie pentru implementarea TVA redusă la pâine, astfel încât preţurile de la raft au reflectatîntocmai această modificare, a declarat Andreea Mihai,director  de marketing Carrefour România.

În România, Grupul Carrefour numără 174 de magazine dintre care 27 hipermarketuri 'Carrefour', 93 supermarketuri 'Market', 44 magazine de proximitate 'Express', 9 magazine de proximitate 'Contact' şi un magazin de comerţ online : carrefour-online.ro.

Ziarul Financiar vă recomandă şi: 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO