ZF 24

Reţeaua Metro are semnate contracte de franciză pentru 700 de magazine LaDoiPaşi

Foto: Silviu Matei

Foto: Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

26.08.2013, 21:46 8031

Grupul german Metro Cash&Carry, unul dintre cei mai mari trei jucători din comerţul modern local, a semnat peste 700 de contracte de franciză pentru deschiderea de magazine tradiţionale LaDoiPaşi.

„În prezent, reteaua magazinelor LaDoiPaşi numără 613 magazine, dintr-un total de peste 700 de contracte încheiate“, afirmă reprezentanţii Me­tro Cash&Carry. La finalul anului trecut reţeaua avea circa 500 de magazine. Cu un total de peste 600 de unităţi sub brandul LaDoi Paşi, aceasta este cea mai extinsă reţea de comerţ din Ro­mânia. Prin comparaţie, Mega Image - cel mai extins lanţ din comerţul modern local - are mai puţin de 250 de unităţi.

Subiectul ZILEI: Cât timp mai poate rezista România cu această anomalie economică: mai mulţi pensionari decât salariaţi

Lanţul de cash&carry a lansat acest program care se adresează celor circa 150.000 de jucă­tori din comerţul tradiţional, o piaţă de 7-8 mld. euro, în primă­vara anului trecut într-o perioadă în care magazinele de bloc şi chioşcurile trag obloanele în contextul crizei şi al expansiunii agresive a lanţurilor de supermarketuri şi a magazinelor de tip discount.  Decizia Metro Cash&Carry de a lansa acest proiect este justificată de faptul că aceste magazine tradiţionale sunt de fapt clienţii lanţului german şi dispariţia lor conduce la scă­derea businessului.

Reprezentanţii Metro Cash&Carry nu precizează câte magazine mai doresc să deschidă în acest an.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 27.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO