ZF 24

Revelatia sezonului in Formula 1 concediaza o treime din angajati

Revelatia sezonului in Formula 1 concediaza o treime din angajati
30.03.2009, 11:47 27

Echipa de Formula 1 Brawn GP, care a castigat duminica primele doua locuri in marele premiu al Australiei, prima cursa din acest sezon al competitiei, a anuntat ca va concedia 270 de angajati, respectiv o treime din personal, scrie Reuters.

"Este o situatie foarte nefericita dar a trebuit sa luam aceasta decizie din cauza schimbarilor din regulament, iar noi suntem, evident acum, o echipa privata", a declarat Nick Fry, directorul Brawn GP.

Brawn a inlocuit Honda in campionatul de Formula 1, dupa ce constructorul japonez a anuntat ca se retrage din cauza crizei financiare.

Desi a anuntat ca obtinut un contract de sponsorizare cu Richard Branson, proprietarului companiei Virgin, Brawn functioneaz cu un buget mai mic decat cel pe care l-a avut Honda. Totodata, dupa noile reglementari care interzic testele pe parcursul sezonului, echipele pot functiona cu mai putini oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO