ZF 24

Revine optimismul în piaţa auto: vânzările ar putea creşte pentru prima dată în ultimii şapte ani

Revine optimismul în piaţa auto: vânzările ar putea...

Autor: Bogdan Alecu

23.05.2014, 14:16 652

Vânzările de autoturisme au înregistrat în aprilie o creştere de 28,5% faţă de perioada similară a anului trecut, la aproape 6.800 de maşini, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Aceasta este cea mai mare creştere lună la lună înregistrată în ultimii şase ani, ceea ce a determinat APIA să revină asupra prognozei privind evoluţia pieţei în 2014. Pentru prima dată de la debutul crizei, Asociaţia estimează că vânzările de maşini vor reveni pe plus.

„Ca urmare a acestei evoluţii şi luând în calcul factorii care activează în piaţă pe termen scurt, apreciem că la sfârşitul anului putem înregistra o creştere de 4-5% pe ansamblul pieţei auto, fiind de aşteptat ca aceasta să fie mai importantă pe segmentul vehiculelor comerciale”, au spus reprezen­tanţii APIA.

APIA a arătat că o creştere de 10 luni consecutive este o situaţie cu care nu s-a mai întâlnit piaţa locală în ultimii cinci ani.

 

Mediul economic pozitiv ajută vânzările de maşini

„Cu datele înregistrate în aprilie, consemnăm un număr de 10 luni consecutive de creştere faţă de lunile similare din anul precedent. Trebuie ţinut seama de faptul că în ultimele 6 luni ale lui 2013 au avut efectul pozitiv al programului Rabla, iar pe de altă parte, în primul trimestru din 2013 cu care comparăm începutul bun din 2013 vânzările au avut de suferit de pe urma aşteptării induse în piaţă de demararea târzie a programului de casare, produsă abia în iunie 2013”, au spus reprezentanţii APIA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO