ZF 24

Revolta magistraţilor după avizul CSM de revocare a procurorilor Ţuluş şi Iorga.Judecător: Mi-e silă

Revolta magistraţilor după avizul CSM de revocare a...

Autor: Firuta Flutur

05.07.2017, 19:40 209

"Un singur termen, fără drept de apărare, fără nimic... Mi-e silă, scârbă şi jenă. Mai am săptămâna asta de serviciu şi mă mai gândesc", a scris, marţi, pe pagina sa de Facebook, judecătorul Adina Maria Lupea, de la Curtea de Apel Cluj, făcând referire la şedinţa secretă a Secţiei pentru procurori din cadrul CSM în care s-a decis avizarea revocării cerute de Laura Codruţa Kovesi pentru procurorii Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga.

Judecătorul Tribunalului Gorj, Mădălina Elena Vladu-Crevon, sugerează că scandalul din DNA arată de fapt adevărata imagine a ceea ce se întâmplă acolo, ajungându-se la "o nevoie" de mult curaj pentru a spune adevărul.

"Avem nevoie de lupta anticorupţie, fără îndoială! (...) Însă atunci când unii din cei mai vechi şi până acum, de necontestat dintre aceştia, care au pus cariera pe primul plan, aleg să plece ori sunt puşi la zid pentru raţiuni complicate, cu siguranţă asistăm la mult mai mult decât o simplă frustrare! Este un semnal că ACOLO lucrurile sunt altceva decât ceea ce se afirmă şi că este nevoie de mult curaj pentru a le spune pe nume! E doar un început! Avem nevoie de profesionişti!"a scris, pe Facebook, Mădălina Elena Vladu-Crevon, judecător la Tribunalul Gorj.

"A devenit o modă în România sa te legi cu lanţuri de porţile unei instituţii, să arăţi ca eşti singurul/singura capabil/capabilă să o conducă?" a transmis şi Lăcrămioara Axinte, judecător în cadrul Tribunalului Botoşani, tot pe Facebook.

Judecătorul a criticat şi declaraţiile procurorului general, Augustin Lazăr, care a spus că procurorii Ţuluş şi Iorga probabil se află "într-o stare emoţională", referindu-se la acuzaţiile făcute de aceştia la adresa Laurei Codruţa Kovesi.

"Dacă un procuror dintr-o structură specializată ar trebui să lucreze acolo doar 4 ani pentru că, vezi Doamne, s-ar uza din punct de vedere mental, emoţional, atunci ce se poate spune despre un procuror care este în funcţii de conducere extrem de importante de peste 10 ani?", a mai scris Lăcrămioara Axinte.

Iniţial, preşedintele Tribunalului Timiş, Adriana Stoicescu, a anunţat că susţine demersul procurorilor DNA care au sesizat IJ după ce li s-a cerut să facă testul poligraf în dosarul deschis ca urmare a înregistrărilor cu Laura Kovesi, şefa instanţei precizând că a fost „hăituită şi vânată de pigmei ce se cred magistraţi”.

„Pentru că am fost la rândul meu hăituită şi vânată de pigmei ce se pretind magistraţi, avizi de publicitate şi putere, care fac din distrugerea vieţilor altora un ţel; pentru că am fost ameninţată voalat cu excluderea din magistratură dacă voi continua să vorbesc; pentru că nu înţeleg să abdic de la principiile mele, astăzi, în calitate de judecător independent, susţin demersul procurorilor din DNA şi solicit, la rândul meu, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), garantul independenţei justiţiei, apărarea independenţei procurorilor din DNA care au cerut acest lucru", a scris judecătorul Adriana Stoicescu, pe o pagină de socializare.

Preşedintele Tribunalului Timiş a apreciat că lupta anticorupţie a ajuns să fie aruncată în derizoriu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO