ZF 24

Robert Popescu, ADRFR: Tot mai multe farmacii independente depun armele

Robert Popescu, ADRFR: Tot mai multe farmacii...

Autor: Cristina Bellu

14.09.2016, 12:08 455

În distribuţia de medicamente şi în retailul farmaceutic apare consolidarea accelerată, asa ca jucătorii mici nu mai reuşesc să supravieţuiască, iar jucătorii importanţi preiau şi cota lor de piaţă, a spus Robert Popescu,  Preşedintele Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), în cadrul ZF Health & Pharma Summit ’16.

“Tot mai multe farmacii independente depun armele şi ajung să fie preluate de operatori economici mari.”

Nu putem vorbi despre o statistică reală a farmaciilor active din ţară pentru că o parte dintre entităţile gestionate de un patron privat au fost preluate prin alţi operatori economici care le fac să funcţioneze mai departe, a mai spus Popescu.

Alte declaratii:

 Reducerea de preţ aplicată de anul trecut la medicamente s-a tradus printr-o scădere a veniturilor farmaciilor cu 15-16%.  Farmaciile din România au fost afectate cel mai rău.  Există tot felul de intervenţii legislative care afectează activitatea farmaciilor.

De exemplu, legea supermarketurilor, modul în care această lege a fost votată de Parlament include în aplicabilitatea ei şi farmaciile.

 Farmaciile aveau venituri inclusiv din taxa de expunere a unor produse pe raft. Aplicarea legii supermarketurilor a afectat serios zona suplimentelor alimentare, una dintre zonele care marca creştere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO