ZF 24

Roca Industry împrumută filiala Bico Industries cu 1 mil. euro pentru achiziţie unei companii din Lituania

Roca Industry împrumută filiala Bico Industries cu 1...

Autor: Liviu Popescu

01.04.2023, 11:56 181

Holdingul Roca Industry (ROC1), listat la BVB şi cu o capitalizare de 164 mil. lei, a anunţat la Bursa de Valori Bucureşti că a împrumutat filiala Bico Industries cu 1 mil. euro pentru plata preţului de achiziţie a părţilor sociale ale Iranga Technologijos, companie înfiinţată şi organizată conform legilor din Lituania.

“Pentru acordarea împrumutului către Bico, în cadrul aceleeaşi şedinţe, Consiliul de Administraţiei al Roca Industry a aprobat încheierea unui contract de împrumut de către Companie, în calitate de împrumutat, cu Societatea de Investiţii Alternative cu Capital Privat Roca Investments (acţionar al Roca Industry, deţinând 60,7958% din capitalul social), în calitate de împrumutător, pentru suma totală de 1.000.000 euro”, potrivit unui raport publicat vineri la BVB.

Cele două împrumuturi vor fi acordate în euro, pentru un termen de 12 luni, în condiţiile pieţei, cu rambursare integrală la scadenţă. Conducerea Roca Industry se aşteaptă ca cele două contracte de împrumut să fie încheiate în data de 3 aprilie 2023, menţionează compania.

De la început de 2023 acţiunile ROC1 au minus 13% pe o bursă în creştere cu 4%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO