ZF 24

Rokura discuta cu mai multe companii vanzarea proiectelor eoliene pe care le dezvolta in Romania

12.02.2008, 22:04 121

Grupul romanesc Rokura, cu activitati in sectorul producerii de energie din surse regenerabile, discuta cu operatori de centrale eoliene posibilitatea de a vinde proiectele pe care le deruleaza in Romania, a declarat astazi, presedintele companiei, Cristian Gerogescu, citat de Mediafax.

"Rokura a fost contactata si de alti operatori mari de ferme eoliene, interesati in dezvoltarile actuale si viitoare, cu care sunt discutii in derulare", a afirmat Georgescu, fara sa ofere detalii suplimentare.

Firma Eolica Dobrogea, divizie a companiei elvetiene de inginerie tehnica NEK, in care este implicata si Rokura, a vandut, luni, companiei spaniole Iberdrola un portofoliu de 50 de proiecte eoliene amplasate in Romania, totalizand 1,600 MW, de peste doua ori mai mult fata de puterea celor doua reactoare nucleare functionale in Romania, de circa 1.400 MW.

Valoarea tranzactiei este cuprinsa intre 200 si 300 milioane de euro si depinde de capacitatea instalata finala a parcurilor eoliene. Cele 50 de proiecte vizeaza constructia a 800 de turbine de 2MW in zona Dobrogei, primele ferme eoliene urmand sa fie ridicate in acest an si sa devina operationale in 2009.

Acordul a fost incheiat, luni, la Madrid.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO