ZF 24

România a avut cel mai rapid ritm de creştere din UE la internet în ultimii şapte ani

România a avut cel mai rapid ritm de creştere din UE la...

Autor: Adelina Mihai

23.08.2014, 09:23 198
România a avut cel mai mare ritm de creştere al folosirii internetului de către populaţie în ultimii şapte ani, ajungând la o pondere de 57% dintre locuitori care ştiu să folosească internetul, dar tot mai are de recuperat până la media UE de 77%.
 
Un segment de 57% din populaţia României cu vârste cuprinse între 16 şi 74 de ani avea abilităţi de folosire a internetului pentru a căuta informaţii pe un motor de căutare sau pentru a discuta pe chat-uri online anul trecut, potrivit celor mai recente date publicate de Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene.
 
Ponderea românilor cu competenţe de utilizare a internetului a crescut de aproape 2,5 ori faţă de situaţia înregistrată în 2006, când procentul era de 23%, ceea ce plasează România pe primul loc în rândul statelor din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte ritmul de creştere a populaţiei care ştie să caute informaţii pe internet.
 
Cu toate acestea, România se află în continuare pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte gradul de dezvoltare a acestor competenţe în rândul popu­laţiei. Această situaţie este influenţată şi de faptul că aproape jumătate din populaţia ţării trăieşte în mediul rural, unde gradul de penetrare a internetului este mai scăzut ca în oraşe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO