ZF 24

Romania a obtinut in negocierile cu FMI cresterea plafonului de garantii publice cu un miliard euro

26.01.2010, 18:49 15

Autoritatile romane au obtinut la negocierile cu expertiiFondului Monetar International (FMI) o majorare cu un miliard deeuro a plafonului de garantii guvernamentale stabilit pentru acestan, a declarat, ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu,citat de Mediafax Business.

La revizuirea din septembrie a acordului stand-by, Guvernul aobtinut o crestere a plafonului de garantii publice la 7,7 miliardelei in 2009 si la 8,6 miliarde lei in 2010, dar sub conditia cagarantiile suplimentare fata de plafonul initial de 6 miliarde leisa fie dedicate exclusiv finantarii in contrapartida a proiectelorde investitii finantate de UE sau de alte institutiimultilaterale.

Premierul Emil Boc a discutat sambata cu delegatiile FonduluiMonetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondialeposibilitatea extinderii plafonului si mecanismului garantiilorguvernamentale pentru cofinantarea proiectelor europene, in cazuladministratiilor locale si institutiilor publice. Mai multe despreacordul stand-by cu FMI cititipe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO