ZF 24

Romania a primit doua lovituri de la CE: Somatii pentru schimbarea taxei auto si respectarea legislatiei din energie

Romania a primit doua lovituri de la CE: Somatii pentru schimbarea taxei auto si respectarea legislatiei din energie
25.06.2009, 15:19 25

Comisia Europeana (CE) a transmis Romaniei o scrisoare de somare pentru nerespectarea legislatiei comunitare, prima etapa a procedurii de infringement, in domeniul energiei electrice si gazelor naturale, respectiv impiedicarea accesului consumatorilor la o piata energetica libera si competitiva, scrie Mediafax.. Notificarea vizeaza posibile incalcari ale unor prevederi ale legislatiei comunitare pentru piata interna a electricitatii si gazelor si are ca obiectiv garantarea competitiei corecte in interesul consumatorului.

Tot astazi, institutia europeana a somat in scris Romania sa modificel legislatia referitoare la taxa auto pe considerentul ca sistemul actual creeaza o discriminare si protejeaza industria interna de autovehicule noi. Comisia Europeana considera ca prevederile legislatiei romanesti, conform carora taxa pe poluare se suspenda pentru anumite autovehicule, insa creste pentru anumite masini de ocazie provenite din alte state membre, ar putea duce la discriminarea acestor masini de ocazie, protejand industria nationala a autovehiculelor noi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO