ZF 24

Romania ar putea acorda subventii consumatorilor de energie care investesc in resurse alternative

15.02.2008, 16:10 16

Romania ar putea acorda subventii consumatorilor de energie care investesc in resurse alternative, precum panourile solare sau turbinele eoliene, dupa exemplul altor state europene, a declarat, vineri, presedintele Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei (ARCE), Tudor Constantinescu, citat de Mediafax.

Ministerul Economiei si ARCE coordoneaza un studiu, finantat din fonduri PHARE si derulat de o firma daneza de audit, care are ca scop gasirea unor masuri fiscale pentru sprijinirea proiectelor de eficienta in domeniul energiei.

In contextul volatilitatii preturilor materiilor prime la nivel mondial, presedintele ARCE vede in eficienta energetica "prioritatea numarul unu" pentru Romania si Uniunea Europeana, desi reglementarile comunitare referitoare la poluare concentreaza momentan investitiile in sectorul productiei de energie regenerabila.

Romania are un potential mediu de reducere a consumului de energie cu 35%, iar o astfel de evolutie ar asigura independenta energetica nationala, potrivit ARCE.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO