ZF 24

Romania are o sansa unica - sa devina sediul Agentiei Europene pentru gunoaie

09.02.2010, 17:24 32

Dupa ce a pierdut in favoarea Sloveniei Agentia de Reglementarein Energie, Romania si-ar putea depune candidatura pentru gazduireasediului Agentiei Europene pentru Gestionarea Deseurilor, in cazulin care aceasta agentie va fi infiintata, informeaza Mediafax.

Intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe se arata caministerul se afla in proces de evaluare, impreuna cu MinisterulMediului si Padurilor.

MAE aminteste ca, la 1 februarie, Comisia Europeana a publicatun studiu de fezabilitate privind costurile si beneficiileinfiintarii unei agentii care sa sustina implementarea si intarireaaplicarii legislatiei UE in domeniul gestionarii deseurilor. Scopulacestui studiu a fost lansarea unei dezbateri politice pe temaimplementarii legislatiei privind gestionarea deseurilor,cunoscandu-se sensibilitatea acestui subiect pentru cetateniieuropeni.

Studiul recomanda crearea unei agentii UE care sa aiba ca obiectde activitate revizuirea mecanismelor de implementare din statelemembre, coordonarea activitatilor de control si de inspectie,actiuni de instruire a personalului autoritatilor din statelemembre, programe de formare a formatorilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO