ZF 24

România este pe locul cinci în UE ca număr de persoane care trăiesc în sclavie

România este pe locul cinci în UE ca număr de persoane...

Autor: Daniela Stoican

20.11.2014, 13:24 580

România se află pe locul cinci în Uniunea Europeană într-un clasament al sclaviei moderne pentru 2014, cu 22.600 de persoane exploatate, potrvit unui index realizat de Fundaţia Walk Free. Pe locul întâi în UE este Polonia, cu 71.900 de persoane supuse unui regim de sclavie, urmată  de Republica Cehă, cu 37.900 de persoane.

Pe locurile trei şi patru se află Ungaria şi Bulgaria, cu 35.600 şi respectiv 27.600 de persoane lipsite în mod abuziv de libertate.

Ţări precum Italia, Germania sau Franţa se situează la mijlocul clasamentului, având în jur de 10.000 de persoane care trăiesc în sclavie.

La nivel mondial numărul celor supuşi abuzurilor este mult mai mare, clasamentul fiind dominat de India, cu peste 14 milioane de persoane, pe locul doi aflându-se China, cu peste trei milioane de persoane.

Sclavia modernă este definită de  Fundaţia Walk Free drept lipsirea de libertate a unei persoane în scopul de a o exploata sub diferite forme, printre care prostituţie sau muncă forţată.

Fostul preşedinte american Jimmy Carter spunea recent că în Statele Unite sclavia este mai răspândită în prezent decât era în urmă cu trei sute de ani.

În clasamentul realizat de Fundaţia Walk Free, SUA se află pe locul 67 în lume, cu 60.100 de persoane lipsite de libertate.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO