ZF 24

România este una dintre pieţele europene cu cel mai rapid ritm de adoptare a tehnologiei contactless

România este una dintre pieţele europene cu cel mai...

Autor: Roxana Rosu

14.12.2016, 13:19 204

Ponderea cardurilor contactless în totalul tranzacţiilor de plată cu carduri Visa s-a dublat în mai puţin de un an în România, de la 10% la începutul lui 2016 la 20% în trimestrul al treilea al anului, potrivit unui studiu Visa.

Astfel, anul acesta a continuat tendinţa de creştere spectaculoasă a utilizării tehnologiei contactless consemnată începând din 2015. Plăţile cu carduri contactless Visa au crescut de peste 20 de ori în 2015.

“România este una dintre pieţele europene cu cel mai rapid ritm de adoptare a tehnologiei contactless în ultimii doi ani. Aproape una din cinci plăţi efectuate cu carduri Visa în România este contactless, dublu faţă de nivelul de la începutul anului, ceea ce demonstrează utilitatea şi beneficiile acestei tehnologii pentru consumatori, dar şi pentru comercianţi. Din acest motiv, Visa s-a angajat să contribuie la îmbunătăţirea experienţei de plată şi lucrează împreună cu băncile şi ceilalţi parteneri la extinderea accesului la dispozitive de plată contactless, inclusiv dispozitive mobile şi wearables”, a declarat Cătălin Creţu, director general pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia în cadrul Visa Europe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO