ZF 24

Romania Libera: Suntem croitorii Europei, dar nu avem bani de haine

10.06.2008, 09:35 16

Suntem "croitorii" Europei, insa pe piata interna vanzarile de textile sunt in declin. Nu mai este o noutate sa gasesti in marile magazine din orasele europene ale modei haine cu eticheta "made in Romania", lucrate in sistem lohn de fabricile romanesti de confectii pentru casele de moda cunoscute, precum Armani, Kenzo, Hugo Boss etc.

Pe piata interna insa, acestea nu sunt accesibile romanilor, care au o putere mai mica de cumparare. Datele prezentate de Institutul National de Statistica (INS) au aratat ca romanii au cumparat, in primele trei luni ale anului, mai multe medicamente si cosmetice si mai putine haine si incaltaminte fata de perioada similara a anului 2007. In timp ce vanzarile de cosmetice si farmaceutice au urcat cu 46,3% in perioada mentionata, cele de imbracaminte, incaltaminte si articole din piele au inregistrat un declin de 15%. Detalii pe www.romanialibera.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO