ZF 24

Romania ocupa locul doi in Europa de Sud-Est si CIS dupa investitiile straine directe din 2006

16.10.2007, 21:22 15

Romania se afla pe pozitia a doua, dupa Rusia, in randul statelor din Europa de Sud-Est si Comunitatea Statelor Independente in functie de investitiile straine directe atrase anul trecut si ocupa locul sapte in lume dupa numarul de proiecte de tip greenfield initiate si in derulare in 2006.

Cu un nivel al investitiilor straine directe de 11,4 miliarde de dolari in 2006, Romania a devansat Ucraina, care se afla in aceasta editie pe pozitia a patra a clasamentului din regiune, potrivit Raportului Mondial al Investitiilor 2007 realizat de Conferinta Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD) si prezentat marti de Centrul de Informare al Organizatiei Natiunilor Unite din Bucuresti.

In 2005, investitiile directe din Romania au totalizat 6,5 miliarde de dolari.

Prima pozitie in regiune este ocupat de Rusia, cu investitii de 29 miliarde de dolari.

Cele 19 tari din regiunea Europei de Sud-Est si CIS au atras anul trecut 69,3 miliarde de dolari, din care Rusia, Romania, Kazahstan, Ucraina si Bulgaria au acumulat 82% din totalul fluxurilor de capital.

Mai multe stiri pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO