ZF 24

Romania, pe locul 63 din 179 de tari dupa indicele libertatii economice - Heritage Foundation

20.01.2010, 11:35 190

Indicele libertatii economice calculat anual de HeritageFoundation s-a imbunatatit pentru Romania cu un punct in 2010, lacota 64,2, plasand economia romaneasca pe locul 63 din cele 179 detari incluse in clasament, informeaza Mediafax Business.

Romania imparte locul 63 cu Franta, care are acelasi punctaj, sieste incadrata de Portugalia (64,4) si Arabia Saudita (64,1).

Indicele libertatii economice plaseaza Romania mai sus inclasament decat state precum Tailanda, Turcia, Polonia (singuraeconomie europeana care nu a intrat in recesiune), Africa de Sud,Grecia, Italia, Bulgaria, Croatia, Egipt, Brazilia, India, China,Rusia sau Argentina, insa economia romaneasca este devansata intop, pe langa majoritatea economiilor dezvoltate din Vest, si destate precum Georgia, Botswana, Uruguay, Cehia, Slovacia, Ungaria,Letonia, Slovenia, Israel, Columbia, Panama, Trinidad Tobago sauJamaica. Despre cum s-a calculat indicele libertatiieconomice cititi pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO