ZF 24

Romania, pe penultimul loc in Europa la consumul de medicamente pe cap de locuitor

16.11.2009, 18:15 143

Romania se aflat pe penultimul loc dintr-un grup de 33 de tarieuropene, in ceea ce priveste consumul de medicamente, cu 72 deeuro pe cap de locuitor, la un nivel de 3,5 ori mai scazut decatmedia europeana, a informat, luni, conducerea Asociatiei Romane aProducatorilor Internationali de Medicamente (ARPIM), citata deMediafax.

"Cu toate ca medicamentele reprezinta aproximativ 22% dincheltuielile publice pentru sanatate, iar cheltuiala cu compensateeste numai 10%, factorii de decizie din sistemul sanitar par sa seconcentreze pe reducerea costurilor numai in acest segment si maiputin pe eficientizarea zonelor mai costisitoare, unde exista dealtfel si multe ineficiente", a declarat, luni, directorul executival Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente(ARPIM), Dan Zaharescu.

El a precizat ca, in 2009, consumul de medicamente a inregistratun declin, numarul de zile de tratament a scazut cu aproximativ1,8% in primul semetru comparativ cu acelasi interval al lui2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO