ZF 24

Romania spera sa descurajeze importul de grane

17.06.2008, 16:37 24

Romania si Franta au votat impotriva propunerii de a prelungi cu un an perioada in care sunt scutite de taxe importurile de cereale din tarile din afara Uniunii Europene, intrucat decizia ar afecta negativ piata romaneasca, punand presiune asupra preturilor, informeaza Mediafax.

Comisarul european pentru Agricultura, Mariann Fischer Boel, a propus saptamana trecuta Comitetului de Gestiune pentru Cereale, prelungirea perioadei in care taxele la importul de cereale din tari terte sunt suspendate, pana la 30 iunie 2009, ca urmare a situatiei in continuare dificile de pe piata cerealelor si a preturilor ridicate.

Romania a votat impotriva propunerii, pe de-o parte pentru ca este prea devreme pentru adoptarea unei astfel de decizii, pe de alta parte pentru ca ar afecta negativ piata romaneasca, expusa in mod special la importuri din state terte precum Rusia, Ucraina, Republica Moldova, din cauza pozitiei geografice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO