ZF 24

Romania va putea accesa fonduri europene prin cooperari inter-regionale

12.09.2007, 14:14 18

Comisia Europeana a aprobat programul de cooperare inter-regionala Interreg Ivc, cu un buget total de 405 milioane euro (1,34 miliarde lei), Romania putand accesa finantare, prin stabilirea de parteneriate si elaborarea de proiecte, in colaborare cu alte state europene, informeaza Mediafax.

Interreg Ivc promoveaza colaborarea intre autoritatile publice, regionale sau locale, din diverse state europene, pe probleme de interes comun, pentru gestionarea si implementarea programelor finantate din bugetul european.

Cooperarea se poate realiza intre regiunile din Europa, fara nicio restrictie geografica, proiectele concentrandu-se pe schimbul de experienta si bune practici intre partenerii implicati in proiect. Beneficiarii eligibili ai programului sunt autoritati publice si organisme de drept public in calitate de partener in proiecte comune sau ca partener lider de proiect al unui grup de proiect.

Mai multe stiri gasiti pe site-ul www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO