ZF 24

Românii au salvat litoralul bulgăresc şi au ocupat mai bine de 50% din locuri. Charterele de turişti străini care veneau dinspre Europa şi Rusia s-au oprit, aşa că hotelierii bulgari au fost nevoiţi să apeleze la români şi bulgari

Sebastian Constantinescu, director general al Travel Planner.

Sebastian Constantinescu, director general al Travel Planner.

Autor: Miruna Diaconu

06.09.2020, 12:52 2742

Românilor le-a revenit apetitul de călătorii; s-a văzut acest lucru de la începutul lunii august. Bulgaria a fost singura ţară care a scos restricţiile pentru turiştii străini.

„Cu siguranţă turismul bulgăresc a fost salvat de români. Pe litoralul bulgăresc s-au oprit charterele de turişti străini care veneau dinspre Europa şi Rusia, iar ei au fost nevoiţi să apeleze la români şi la bulgari. În acest moment hotelurile de pe litoralul bulgăresc sunt ocupate de români şi de bulgari. Mai sunt cu câţiva străini, dar au venit cu curse ocazionale. Noi spunem că turismul bulgar a fost salvat de români pentru că cel puţin weekendul acesta care a trecut au fost hoteluri care nu mai aveau locuri, pare greu de crezut, dar asta s-a întâmplat. Credem că peste 50% din locurile de cazare au fost cu români în hotelurile populare şi cunoscute de români“, spune Sebastian Constantinescu, director general al Travel Planner.

Cele mai căutate staţiuni de către turiştii români sunt Nisipurile de Aur, Sunny Beach, Obzor şi Albena. Comparativ cu vara trecută, turiştii români au făcut rezervări pentru litoralul bulgăresc în medie cu o săptămână înainte de plecare.

„Până la începutul lunii august, hotelierii nu sperau să aibă rezervări spre finalul lunii august, hotelurile erau undeva la 10% grad de ocupare, dar pe măsură ce trece timpul, oamenii îşi fac de la o săptămână la alta  rezervări. În momentul de faţă săptămâna aceasta arată foarte bine, hotelierii au foarte puţine locuri de cazare rămase. Însă, există disponibilităţi serioase începând cu 7-8 septembrie, dar credem că o să fie rezervări în continuare pentru că vremea e bună, ofertele sunt bune“, afirmă directorul general al Travel Planner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO