ZF 24

Românii bogaţi ţin 200 mil. lei în conturi administrate discreţionar

Daniela Vasile, director portofolii private la Certinvest

Daniela Vasile, director portofolii private la Certinvest

Autor: Roxana Pricop

21.05.2014, 00:07 1818

Conturile românilor bogaţi administrate discreţionar de mangerii de fonduri au depăşit pragul de 200 milioane de lei la finalul lunii aprilie, nivel aproape dublu faţă de începutul anului trecut, semn că a crescut apetitul pentru strategii personalizate de investiţii.

Pragul de intrare este de 100.000 de lei. Peste 200 de români şi-au lăsat averile să fie administrate personalizat sub formă de conturi individuale, majoritatea provenind din rândul directorilor de middle şi top management ai companiilor.

Cel mai mare jucător din această piaţă este societatea Certinvest care gestionează conturi individuale de 70,1 milioane de lei din partea a 168 de clienţi.

„Profilul de risc al clientului de cont administrat este unul moderat, investiţiile fiind orientate în principal spre instrumente cu venit fix. Doar 10% dintre clienţii noştri au în portofoliu şi o componentă bursieră“, a spus Daniela Vasile, director portofolii private la Certinvest.

Randamentul obţinut de conturile individuale ale Certinvest în ultimul an a fost de circa 8% pentru clienţii cu investiţii în instrumente cu venit fix. Pentru clienţii cu investiţii pe bursă randamentul a fost de 24% în ultimele 12 luni. Spre comparaţie, dobânzile la depozitele bancare sunt de sub 4% pe an, iar indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, a crescut cu 23,6% în ultimele 12 luni.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

randamentul obţinut de conturile individuale la Certinvest ; estimări penstru 2014 

tipologia investitorului în conturi ; numărul de conturi individuale de investiţii , valoarea pieţei 

- opinia lui Dragoş Neacşu, preşedin­tele societăţii de administrare Erste Asset Management, depsre stagnarea pieţei de profil

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO