ZF 24

Românii îşi schimbă obiceiurile legate de vacanţe: vânzări cu 20% mai mari pentru pachetele early booking în 2017

Românii îşi schimbă obiceiurile legate de vacanţe:...

Autor: Roxana Rosu

30.01.2017, 12:05 103

Tot mai mulţi români profită de perioada de early booking şi îşi cumpără din timp pachetele pentru concediile acestei veri, numărul acestora crescând în ianuarie cu circa 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor Paravion.

Destinaţiile preferate ale românilor sunt în continuare insulele greceşti, dar şi Sardinia.

Conform reprezentanţilor Paravion, ritmul alert de achiziţie a pachetelor early booking se va menţine cel puţin până la sfârşitul lunii aprilie, turiştii români fiind tot mai înclinaţi spre planificarea timpurie a sejururilor, ce pot fi cu până la 25% mai ieftine faţă de cele cumpărate în plin sezon. Reducerile sunt mai consistente în primele luni de early booking, scăzând treptat pe măsură ce data la care se plaseză rezervările se apropie de datele de călătorie. 

„Obiceiurile de vacanţă ale românilor s-au schimbat în decursul ultimilor ani, în sensul că aceştia sunt mult mai organizaţi cu privire la planificarea concediilor. O mare parte din cei care doresc să îşi petreacă concediul în afara ţării profită de perioada de early booking şi îşi rezervă din timp sejururile, mai ales că, preţurile pachetelor de acest tip sunt mult mai avantajoase decât preţurile celor achiziţionate în plin sezon, reducerile fiind chiar şi de 20% - 25%”, a declarat Remus Vişan, Director General al Paravion.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO