ZF 24

Romanii vor cumpara televizoare LCD de 250 mil. Euro in 2009, la fel ca si anul trecut

Romanii vor cumpara televizoare LCD de 250 mil. Euro in 2009, la fel ca si anul trecut
16.02.2009, 14:25 26

Retailerul de electronice si electrocasnice Flamingo estimeaza ca vanzarile de televizoare LCD si plasma vor stagna in acest an la valoarea de 250 de milioane de euro, nivel similar cu cel intregistrat in 2008.

Reprezentantii Flamingo au apreciat ca promotiile pentru aceste produse si reducerile de pret de pana la 30% in anumite perioade ale anului au fost cele care au sustinut cresterea vanzarilor in 2008.

”Televizoarele LCD conduc în topul celor mai bine vandute produse electronice, iar acest trend se va mentine si în perioada urmatoare. Mai nou, aceasta evolutie va fi sustinuta si de schimbarile preconizate pe piata telecomunicatiilor”, a declarat Jiri Rizek, directorul generalal Flamingo.

El a adaugat ca proiectul propus de Ministerul Comunicatiilor privind trecerea la televiziunea digitala de la cea analogica va impulsiona vanzarile de televizoare cu plasma sau LCD deoarece o mare parte din televizoarele vechi vor trebui inlocuite pentru ca acestea nu vor putea receptiona transmisiuni digitale.

In 2008 Flamingo a anuntat ca a comercializat 50.000 de televizoare cu plasma sau LCD, volum dublu comparativ cu anul anterior. In aceeasi perioada valoarea producselor vandute s-a apreciat cu 75%, de la 47 de milioane de lei (14 milioane de euro) la 84 de milioane de lei (22,8 milioane de euro).


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO