ZF 24

Romgaz îşi reduce la jumătate cota într-un proiect petrolier din Polonia

Romgaz îşi reduce la jumătate cota într-un proiect...

Autor: Radu Bostan

03.09.2013, 00:05 58
Romgaz, cel mai mare producător local de gaze naturale, va căuta un partener căruia să-i cedeze jumătate din cota sa de participare la două perimetre petroliere de explorare din Polonia, compania de stat urmărind să-şi reducă riscurile şi expunerea, dar fără a se retrage complet.
 
Romgaz deţine din anul 2008 o participaţie de 30% în perimetrele Cybinka şi Torzym din Polonia. Operatorul este firma irlandeză San Leon Energy, care deţine 45% din concesiune, iar restul de 25% este controlat de compania britanică Sceptre Oil & Gas. Cantitatea de hidrocarburi care s-ar putea recupera din cele două perimetre este de circa 19,8 milioane de barili de petrol şi 347 milioane de metri cubi de gaze naturale, potrivit estimărilor San Leon Energy.
 
Acţionarii Romgaz, Ministerul Economiei şi Fondul Proprietatea, au aprobat ieri demararea procedurii de cooptare a unui nou partener, căruia compania să-i cedeze 50% din cota de participare în câmpurile deţinute în Polonia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO