ZF 24

Romgaz şi-a anunţat oficial venirea pe bursă

Mediafax Foto

Mediafax Foto

Autor: Andrei Chirileasa

13.10.2013, 20:19 26

Statul a anunţat oficial vineri că va vinde prin ofertă publică un pachet de 15% din acţiunile Romgaz Mediaş, cea mai valoroasă companie pe care o are în portofoliu, iar oferta va începe după ce prospectul va fi aprobat de ASF.

Guvernul Ponta îşi îndeplineşte astfel obligaţiile pe care şi le-a asumat privind listarea companiilor de stat. Statul a mai vândut în acest an pe bursă 15% din Transgaz şi 10% din Nu­clear­electrica, tot ca parte a angajamentelor faţă de FMI şi UE.

WikiZF: Profilul companiei Romgaz

„Ca parte a strategiei de privatizare a Guvernului Ro­mâniei, Romgaz, cel mai mare producător şi furnizor de gaze naturale din România, anunţă astăzi intenţia de a lansa o ofertă publică iniţială de vânzare a acţiunilor existente deţinute în societate şi a unor certificate globale de depozit ( GDR) având la bază acţiuni, după ce prospectul va fi aprobat de către ASF", se arată într-un anunţ făcut vineri de cei implicaţi în această tranzacţie, respectiv Departamentul pentru Energie, Romgaz şi consorţiul de intermediere format din Goldman Sachs, Erste, BCR şi Raiffeisen Capital & Investment.

Cel mai probabil, intervalul de preţ urmează să fie aprobat săptămâna aceasta în şedinţă de guvern, potrivit unor surse din piaţă. Valoarea ofertei ar putea fi cuprinsă între 450 şi 600 mil. euro, cea mai mare listare din istoria României.

Citiţi continuarea articolului aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO