ZF 24

Rompetrol a deschis două noi centre de servicii pe Autostrada A1 (tronsonul Nădlac – Sibiu), în apropierea localităţii Giarmata din judeţul Timiş, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de dolari

Rompetrol a deschis două noi centre de servicii pe...

Autor: Roxana Rosu

06.06.2023, 12:03 248

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis două noi centre de servicii pe Autostrada A1 (tronsonul Nădlac – Sibiu), în apropierea localităţii Giarmata din judeţul Timiş, în urma unei investiţii de 6,5 milioane de dolari.

Cele două staţii fac parte dintr-un pachet de 12 centre construite de Rompetrol pe Autostrada A1, cu o investiţie totală estimată de peste 40 de milioane de dolari, derulată prin Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român.

Opt dintre acestea sunt deja deschise publicului.

“Rompetrol continuă dezvoltarea lanţului de staţii de pe autostrada A1 sub un nou concept, oferind clienţilor o gamă variată de produse şi servicii: alimentare cu carburanţi, staţii de încărcare a maşinilor electrice, magazine, cafenea, terasă, spaţiu verde, loc de joacă, parcări. Practic, staţia nu mai este doar un loc unde alimentezi maşina cu carburant, ci un spaţiu de relaxare, unde şoferii să-şi recapete energia pentru a porni din nou la drum în siguranţă. În acelaşi timp, continuăm dezvoltarea brandului hei şi a noului concept de magazin cu extensiile de brand hei&coffee, cum sunt cele de la Giarmata, şi coffee&gourmet, unde clienţii noştri pot savura o masă caldă, cu produse variate şi proaspete. Şase din cele 12 staţii vor funcţiona sub brandul coffee&gourmet”, a declarat Bauyrzhan Nugumanov, directorul general al Rompetrol Downstream.

Primele patru benzinării de pe A1, amplasate în apropierea localităţilor Pecica şi Orăştie, au fost deschise în luna martie, în urma unei investiţii de 14 milioane de dolari. Alte două, în proximitatea localităţii Şagu (judeţul Arad) sunt deschise şi vor fi inaugurate oficial în perioada următoare. Restul de patru centre integrate de pe A1 vor funcţiona în apropiere de Recaş (judeţul Timiş) şi Cristian (judeţul Sibiu).

Fiecare staţie nouă de pe autostradă are între 45 şi 65 de angajaţi, iar suprafaţa din interior este cuprinsă între 300 şi 600 de metri pătraţi, de trei ori mai mult decât cea a unei benzinării obişnuite. La exterior, există peste 150 de locuri de parcare la Giarmata stânga şi aproximativ 120 la Giarmata dreapta, iar şoferii au la dispoziţie câte patru posturi de încărcare rapidă a maşinilor electrice în fiecare dintre amplasamente.

Rompetrol continuă colaborarea cu KFC, care a deschis un restaurant în staţia Giarmata stânga.  

“Suntem dispuşi să amenajăm şi spaţii exterioare, în funcţie de interesul partenerilor locali, pentru ca aceştia să-şi poată comercializa produsele în cele mai stricte condiţii de siguranţă alimentară”, a mai spus Bauyrzhan Nugumanov.

Noile centre integrate au fost predate pentru utilare, dotare, operare şi întreţinere de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. către Rompetrol Downstream în baza unor contracte de concesiune de servicii atribuite prin licitaţie publică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO