Business Hi-Tech

Romtelecom intră în cursa pentru cea mai mare viteză la Internet din România. De la începutul lui 2014 mărim viteza

Romtelecom intră în cursa pentru cea mai mare viteză...

Autor: Adrian Seceleanu

09.10.2013, 00:00 2517

Romtelecom, al doilea mare furnizor de servicii de internet fix de pe piaţă, cu aproximativ 1,2 milioane de clienţi la jumătatea anului, a accelerat investiţiile în dezvoltarea infrastructurii de fibră optică şi va mări treptat, de la începutul anului viitor, viteza serviciilor de date pentru clienţii rezidenţiali, a declarat pentru ZF Mathias Hanel, directorul comercial pe segmentul rezidenţial al Cosmote şi Romtelecom.

„În prezent lucrăm la accelerarea acoperirii cu fibră optică, inclusiv prin standardul FTTH (fiber to home), care permite viteze de acces broadband de până la 1 Gbps. (…) Creşterea treptată a vitezelor de acces la internet la peste 100 Mbps pe tehnologie FTTH este preconizată să înceapă la începutul anului 2014”, a răspuns Hanel la întrebarea ZF care este răspunsul Romtelecom la anunţurile recente ale UPC şi RCS&RDS pe segmentul de date.

Creşterile spectaculoase de viteze pentru serviciile de date nu reflectă însă neapărat nevoile consumatorilor, este de părere Hanel. „În cele mai multe cazuri, o viteză de 50-100 Mbps este mai mult decât suficientă pentru traficul normal, precum web browsing, e-mail sau streaming media. De asemenea, majoritatea echipamentelor folosite de clienţi nu sunt încă compatibile cu vitezele gigabit.” Directorul comercial al Cosmote şi Romtelecom a adăugat că operatorul îşi va mări investiţiile anul viitor. „În 2013, investiţiile s-au aflat la acelaşi nivel ca în 2012; pentru anul viitor, sumele alocate pentru dezvoltarea de infrastructură nouă vor creşte.”

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO