ZF 24

Romtelecom lanseaza IPTV in 10 orase, cu tarife de la 2,9 euro pe luna

08.12.2009, 15:05 1066

Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori telecom locali,va lansa in 10 dintre cele mai mari orase din Romania, printre careBucuresti, Sibiu si Iasi serviciile de televiziune prin internet(IPTV), care vor fi disponibile pentru clientii companiei care au olinie de telefonie fixa si acces internet la o viteza de cel putin8 Mbps.

Practic, Romtelecom livreaza astfel prin acelasi fir si telefoniefixa si internet si televiziune - cum fac, spre exemplu,RCS&RDS si UPC prin cablu sau fibra optica. Pentru a puteafolosi si serviciile IPTV clientii trebuie sa instaleze in casa unnou echipament, receptorul IPTV, pe langa cel utilizat pentruutilizarea serviciilor internet.

Receptoarele IPTV sunt de mai multe tipuri, respectiv un modelsimplu, care nu permite furnizarea unor servicii suplimentare, simodele mai complexe, care includ si un hard disc. Modelele cu harddisc au functia de inregistrare video (Digital Video Recording),care permite inregistrarea emisiunilor difuzate de posturile TVpentru a putea fi vizualizate oricand ulterior.

Intrarea IPTV deschide Romtelecom calea spre a oferi serviciiprecum televiziune de inalta definitie (HD) sau de continut videola cerere.
Romtelecom devine astfel primul operator telecom local carelanseaza in mai multe orase din Romania servicii prin tehnologiaIPTV, nisa pe care activa pana acum doar compania locala Ines, careacoperea insa doar Bucurestiul si orasul Voluntari.

In acest moment Romtelecom ofera prin tehnologia IPTV un pachet deaproximativ 20 de posturi TV, cu un cost de 3,45 euro pe luna,urmand ca in viitor compania sa extinda numarul de programe si saofere si pachete optionale de posturi TV.

Compania precizeaza, de altfel, ca in acest moment desfasoara ocampanie de pre-lansare a serviciului, in care infrastructura va fipractic testata si calibrata pe masura ce numarul de utilizatori vacreste.

In acest context, Romtelecom a anuntat ca utilizatorii care seaboneaza in aceasta perioada nu vor plati abonamentul pana inmartie 2010 si primesc gratuit cel mai simplu model de receptornecesar pentru vizualizarea serviciului. Clientii care cumparaserviciul IPTV in aceasta perioada pot achizitiona la jumatate depret si un receptor IPTV cu hard disc, respectiv la pretul de 99 deeuro fara TVA.
Romtelecom urmeaza sa lanseze si servicii de televiziune de inaltadefinitie (HD) au spus reprezentantii companiei, fara a oferi insaun termen exact. Oferta ar urma sa includa cinci posturi TV. Inprezent doar UPC, al doilea jucator pe cablul TV, ofera servicii deteleviziune HD si DVR.
Serviciul IPTV al Romtelecom, denumit Dolce Interactiv va fidisponibil din aceasta luna in urmatoarele 10 orase: Bucuresti,Iasi, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Ploiesti, Braila, PiatraNeamt, Sibiu si Bacau

Initial, Romtelecom a anuntat dintr-o eroare ca serviciul IPTV estedisponibil si in orasele Craiova, Brasov si Galati.
Acoperirea, precum si functionalitatile oferite utilizatorilor vorfi treptat extinse in viitor, precizeaza reprezentantiiRomtelecom.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO