ZF 24

S-a finalizat achiziţia Supremia de către francezii de la Solina

S-a finalizat achiziţia Supremia de către francezii de...

Autor: Dragos Suciu

23.06.2017, 14:19 497

Potrivit unui comunicat de presă trimis, vineri, corespondentului MEDIAFAX, de reprezentanţii Supremia Grup, s-a finalizat procesul de achiziţie a companiei, după ce, în martie, cele două mari grupuri, au ajuns la un acord şi au aşteptat aprobarea din partea Oficiului Concurenţei.

Supremia Grup, cel mai mare producător de condimente şi ingrediente pentru industria alimentară din România, cu peste 2.300 de clienţi, care totalizează vânzări de 52,1 milioane de euro şi peste 300 de angajaţi, are sediul în Alba Iulia şi filiale în Danemarca şi în Moldova.

Potrivit comunicatului citat, Laurent Weber, CEO al Grupului Solina, care a achiziţionat Supremia, a declarat că s-a început deja programul de „integrare post-fuziune”.

„Am fost impresionaţi de nivelul profesional al noilor colegi - echipele noastre de integrare Solina şi Supremia lucrează deja împreună, iar organizaţiile noastre vor fi în curând conectate complet – am început deja programul de integrare post-fuziune. Odată cu această achiziţie, ne îmbunătăţim în mod constant abilităţile de consolidare a grupului: relaţionăm cu poziţii strategice, oameni buni şi creăm valoare pentru clienţii noştri cu o abordare pe termen lung. Avem sentimentul că putem merge mult mai departe în această strategie şi, de asemenea, mai departe de bazele noastre vest-europene”, a spus Laurent Weber.

Solina Group este un lider european pe piaţa ingredientelor alimentare, cu 14 facilităţi de producţie, centre multiple de R&D (cercetare/dezvoltare) şi birouri regionale de vânzări.

Serviciile Solina oferă soluţii personalizate pentru industria alimentară în ceea ce priveşte funcţionalitatea, gustul, aspectul produselor alimentare şi soluţii nutriţionale. Solina este de asemenea un furnizor important pentru măcelării şi în piaţa de servicii alimentare.

Cu sediul în Franţa, compania are în jur de 1.200 de angajaţi, prezenţă directă în 17 ţări şi deserveşte clienţi în mai mult de 75 de ţări. Acţionar majoritar a grupului Solina este Ardian, fond de investiţii privat.

Supremia Grup este lider pe piaţa de ingrediente alimentare româneşti din 2010 cu peste 2.500 de clienţi activi pe pieţele interne şi externe.

Supremia oferă soluţii complete pentru industria alimentară: mixuri de ingrediente alimentare, condimente naturale de cea mai bună calitate, importate din toate colţurile lumii, ingrediente auxiliare, membrane naturale şi artificiale, însoţite de servicii de consultanţă de specialitate şi un laborator modern, acreditat RENAR.

Parteneriatele de afaceri ale companiei se bazează pe soluţii inovative, tehnologii avansate de procesare a condimentelor şi ingredientelor, cunoştinţe vaste în privinţa asigurării calităţii optime şi a siguranţei alimentului, respect pentru partenerii săi şi o îmbunătăţire continuă a produselor şi serviciilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO